O denumim “perna de dupa epiziotomie” sau perna pentru sezut recomandata dupa interventia chirurgicala din timpul nasterii.

Aceasta perna se gaseste in acest moment in 3 variante:

1. perna umpluta cu perle de poliester, pentru utilizare scurta de timp, recomandata atat pentru scaunde de biriu, cat si de masina la pretul de 35 lei. Dimensiuni: 40×40 cm, cu fata de perna detasabila. Suporta maxim 75 kg.

perna_epiziotomie1.1 perna_epiziotomie1.2 perna_epiziotomie1.3 comanda aici

2. perna din burete special pentru sezut, pentru utilizare foarte indelungata, recomandata pentru utilizarea la birou sau pe scaune obisnuite. Are fata de perna detasabila si suport maxim 120 kg. Dimensiuni: 40 x 35 x 5 cm. Pret: 58 lei.

decupaj perna noua perna hemoroizi si epiziotomie birou perna hemoroizi epiziotomie comanda aici

3. perna pentru epiziotomie si hemoroizi pentru masina. Din burete rezistent, subtire si subtila, cu fata de perna din bumbca, detasabila, suport pana la 100 kg si poate si folosita pentru o perioada foarte indelungata de timp. Pret: 52 lei.

PHM noua cu sigla 2 901 perna hemoroizi masina 4 perna hemorizi masina si epiziotomie comanda aici

In ce consta epiziotomia: este o incizie între 2 şi 8 cm pentru lărgirea deschiderii vaginale.

Iată care sunt motivele pe care le invocă obstetricienii în favoarea epiziotomiei:

  • se evită ruperea, care este mai greu de reparat şi durează mai mult până se vindecă decât o incizie dreaptă;
  • se previne căderea organelor genitale, se protejează muşchii vaginali împotriva suprasolicitării şi a slăbirii care poate apărea în viitor;
  • se evită apariţia unor crăpături adânci pe rect;
  • se evită posibila afectare a capului fătului, care ar putea fi provocată de o împingere forţată prin deschiderea vaginală.

epiziotomieEste foarte discutabil dacă o femeie care are un travaliu şi o naştere normală suferă mai puţin (se vindecă mai repede, are mai puţine dureri după naştere etc.) si suportă o epiziotomie decât dacă se rupe.

Cu toate acestea, există anumite situaţii specifice în care există dovada medicală clară că este nevoie de o epiziotomie: atunci când este nevoie de forceps la naştere sau când copilul vine într-o poziţie pelviană şi/sau când copilul este prea mare.

În ultimă instanţă, hotărârea de a suporta sau nu o epiziotomie n-o puteţi lua dumneavoastră. Medicul poate să hotărască dacă aveţi nevoie de o epiziotomie numai cu minute înainte de naştere. Pur şi simplu trebuie să aveţi încredere în judecata lui. Totuşi, stând de vorbă cu medicul înainte de a începe travaliul, puteţi măcar să vă daţi seama care este poziţia lui faţă de epiziotomie.